Saluteo – producent i dystrybutor żywności dla alergików – rozwija swoją działalność z pomocą systemu ERP Navireo. System zarządza sprzedażą, organizuje gospodarkę magazynową oraz umożliwia odpowiednie śledzenie łańcuchów dostaw wymagane w specjalistycznej produkcji spożywczej.
Wykorzystywany przez wiele firm w branży spożywczej system ERP Navireo został wdrożony w przedsiębiorstwie Saluteo, produkującym bezglutenowe wyroby piekarnicze i ciastkarskie. Dzięki Navireo producent zyskał zintegrowane narzędzie sterowania podstawowymi procesami w firmie, jak zarządzanie sprzedażą i gospodarką magazynową oraz kompleksowe śledzenie pochodzenia produktu.
Rozwiązanie umożliwia identyfikację partii produktu, surowców użytych do jego produkcji, a także poszczególnych produktów indywidualnie składających się na partię, podczas produkcji i dystrybucji. Wymagania te nałożone są na firmy produkcyjne z branży spożywczej, w których konieczne jest monitorowanie każdego składnika użytego do produkcji, od jego dostawy do fabryki aż do sprzedaży gotowego wyrobu.
System Navireo został zintegrowany ze sklepem internetowym producenta oraz z systemem zarządzania wysokim składem magazynowym (WMS). Duże znaczenie dla Saluteo miała również możliwość rozbudowy programu o dedykowane moduły produkcyjne uwzględniające specyfikę branży. Saluteo specjalizuje się w produkcji oraz dystrybucji bezglutenowych wyrobów piekarniczych oraz ciastkarskich. Żywność przeznaczona jest dla wszystkich konsumentów z nietolerancją glutenu, mleka, kazeiny, laktozy, soi, jaj oraz wszelkiego rodzaju orzechów.
Źródło: Navireo
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.